Comunicat de l'Assamblea 15M La Marina-ZF

Publicat per L'Assamblea Marina Zona-Franca Febrer de 2016

Des de l’Assemblea 15M la Marina-ZF volem valorar algunes qüestions de la mobilització del 24/2/2016, convocada amb l’objectiu de reclamar, una vegada més, l’obertura del metro al nostre barri.

En primer lloc, agraïm a totes les veïnes i entitats per participar d’aquesta nova mobilització convocada per l’Assemblea 15M la Marina-ZF.

La intenció d’aquesta acció era utilitzar el ressò mediàtic del MWC i la importància que la Generalitat i l’Ajuntament donen a aquest esdeveniment, per fer evident que el fet d’inaugurar el metro abans per als congressistes que per al veïnat significa postergar de nou el benestar i qualitat de vida de les persones i privilegiar els negocis.

Valorem que s’ha aconseguit l’objectiu de fer visible el problema de la manca del metro al barri i confiem que això serveixi per fer pressió perquè finalitzin les obres.

Volem recordar que totes les accions que l’Assemblea porta a terme es decideixen els dijous a les 19.00 de la tarda en una assemblea que és totalment oberta a tothom, i que les propostes que es decideixen allà es porten a una assemblea de veïnes a la plaça de la Marina per tal que qui vulgui pugui validar aquestes accions.

L'última mobilització no va ser diferent i va passar aquest procediment de validació on es va explicar el recorregut i les accions a realitzar durant la manifestació.

També volem manifestar el caràcter pacífic de totes les mobilitzacions realitzades per l’Assemblea 15M la Marina-ZF, i per tant, la desproporció del desplegament policial d’aquesta última, intentant impedir el dret a manifestació de les veïnes del nostre barri.

Veïnes de la Marina manifestantse a la Gran Via

Gràcies a la força i la voluntat de la gent es va superar el cordó policial i es va realitzar la manifestació amb total normalitat.

També volem manifestar que tot i que en les accions de bloqueig és molt fàcil que la gent es posi nerviosa, per part dels manifestants sempre hi va haver una actitud pacífica i una voluntat de calmar la situació.

Una vegada més donem les gràcies a tots els participants de la mobilització que sempre tenen la intenció de defensar el que creuen que és millor per al seu barri.

Recordem que per a l’Assemblea 15M la Marina-ZF és molt important l’organització de totes les veïnes i us animem a què participeu activament de les nostres assemblees que realitzem els dijous a les 19.00 a l’Ateneu L’Engranatge (C/Alts Forns, 69, local 8); tot i així animem a aquells que no vulguin organitzar-se amb nosaltres que ho facin en els espais que creguin necessaris i que lluitin per seguir millorant aquest barri.

Vam lluitar, lluitem i lluitarem sempre per la millora del nostre barri!

Assemblea 15M la Marina-ZF