Crònica activitat 13 de març

Les onades del feminisme i les seves tipoloiges

Publicat per Feministes Zona-Franca el 6 d'Abril de 2016

El grup Feminista Zona- Franca sorgeix al juny de l’any passat arran de la necessitat de crear un espai de trobada per a les persones feministes d’aquest barri i és en aquest moment quan es troba més fort i amb més ganes de treballar plegades.

Diríem que una de les finalitats principals que tenim és aconseguir un barri lliure de masclisme. Per avançar en aquest sentit, decidim treballar en dues vies: per una banda portant a terme accions més reivindicatives, posant la perspectiva feminista com a eix transversal a les diferents activitats del barri. I, per altra banda, duem a terme formacions, realitzades per nosaltres mateixes o per professionals, sempre obertes a totes les persones que estiguin interessades. A hores d’ara ja hem realitzat dues formacions: Patriarcat i Feminismes. A aquesta segona formació, duta a terme diumenge 13 de març, vàrem tractar les onades del feminisme i les seves tipologies, i cal destacar que va comptar amb un nombre elevat d’assistents i amb debats molt interessants i enriquidors.

Fa uns dies aquest mural va patir un acte de violència amb paraules feridores i la representació d’una de les dones sagnant. Aquests fets són una apologia de la violència masclista i una falta de respecte a totes les dones. Recordem que l’any 2015 van ser assassinades 57 dones, i en aquest any ja són 11.

La intenció d’aquesta formació era entendre què és el feminisme, poder crear la nostra pròpia definició, per tal d’establir les línies a seguir del mateix grup. Seguidament, en un format més teòric, es van presentar les tres onades del feminisme i, per últim, a través de dinàmiques es va fomentar el debat sobre les tipologies del feminisme. En aquesta darrera part, es van dur a terme dues dinàmiques: una més orientada a entendre els corrents feministes més rellevants o que han tingut més importància al llarg de la historia i que, en conseqüència, han marcat els feminismes que vindrien després. En la segona dinàmica, es va posar de manifest la quantitat de feminismes que existeixen en tot el món, com s’emmarquen en les diverses cultures i, veure els seus punts de semblança i contrarietat.

Foto de l'activitat del 13 de març Foto de l'activitat del 13 de març

Els punts positius que ressaltem d’aquesta formació són: en primer lloc, la quantitat de persones que van participar i la diversitat de les participants (dones i homes de diferents generacions). I, en segon lloc, va possibilitar que totes reflexionéssim sobre com entenem el feminisme, individualment, però sobretot col·lectivament, compartint inquietuds, dubtes, reflexions i sentiments.

Feministes Zona Franca tot just comença, però estem amb moltes ganes, per això estem preparant altres activitats i formacions. La següent serà un taller de Micromasclismes, diumenge 3 d’abril a les 18 h a l’Engranatge (c/Alts Forns, 69 local 8).

Uneix-te, fem entre totes un barri lliure de masclisme, construïm una societat feminista!

Feministes Zona Franca